Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΨΕΜΑ

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΨΕΜΑ

 
Όταν γεννήθηκα μετά από λίγο καιρό με βάπτισαν Ορθόδοξο. Όταν μεγάλωσα και καταλάβαινα μερικώς, μου το είπαν.

Εσένα; Και εμένα το ίδιο, με βάπτισαν Καθολικό.

Εσένα; Και εμένα το ίδιο, με βάπτισαν Προτεστάντη. Εσένα; Και εμένα το ίδιο, με βάπτισαν Ευαγγελικό.

Εσένα; Και εμένα με βάπτισαν Μουσουλμάνο (περιτομή), κ.λπ..

Όταν ήμουνα μικρός μου είπαν ότι είμαι Έλληνας.

Εσένα, τι σου είπαν; Ότι είμαι Γερμανός.

Εσένα; Ιταλός.

Εσένα; Γάλλος.

Εσένα; Τούρκος.

Εσένα; Άραβας, κ.λπ..

Όταν ήμουνα μικρός μου είπαν ότι είμαι Ορθόδοξος και ότι ο Θεός μόνο την δική μας εκκλησία ευλογεί, υπεραγαπά και ότι οι δικοί του απεσταλμένοι, εκλεκτοί στη Γη είναι μόνο οι δικοί μας ιερείς, οι δικοί μας μητροπολίτες, κ.λπ..

Εσένα; Εμένα μου είπαν ότι είμαι Καθολικός και ότι η δική μας εκκλησία είναι η καλύτερη και ότι οι δικοί μας ιερείς είναι οι εκλεκτοί του Θεού.

Εσένα; Εμένα μου είπαν ότι η δική μας εκκλησία, ο Προτεσταντισμός, είναι αυτή που έφτιαξε ο ίδιος ο Θεός και ότι μόνο οι δικοί μας ιερείς είναι οι εκλεκτοί.

Εσένα; Εμένα μου είπαν ότι η δική μας εκκλησία είναι η πιο σωστή, η Ευαγγελική και ότι μόνο οι δικοί μας ιερείς είναι οι αληθινοί αντιπρόσωποι.

Εσένα; Εμένα μου είπαν ότι οι εκλεκτοί του Θεού είναι οι Μουσουλμάνοι, ότι η δική μας εκκλησία είναι η πιο σωστή και ότι μόνο οι δικοί μας ιερείς είναι οι εκλεκτοί, κ.λπ..

 
Όταν μεγάλωσα λίγο με πήγαν στο σχολείο για να μάθω γράμματα, να μάθω για την ιστορία των Ελλήνων, την θρησκεία των Ελλήνων, να μάθω για τους φίλους των Ελλήνων και για τους εχθρούς των Ελλήνων. Έτσι τώρα, όλους εσάς, με έμαθαν να σας μισώ.

Εσένα; Και εμένα, με πήγαν σχολείο και έμαθα για την ιστορία της δικής μου πατρίδας και την θρησκεία του δικού μου έθνους και τώρα και εγώ σας μισώ.

Εσένα; Και εμένα τα ίδια και εγώ σας μισώ, κ.λπ..

Όταν έγινα έφηβος μου είπαν ότι έχω εχθρούς όλους εσάς.

Εσένα; Το ίδιο, ότι έχω εχθρούς όλους εσάς.

Εσένα; Το ίδιο, ότι έχω εχθρούς όλους εσάς, κ.λπ..

Όταν μεγάλωσα λίγο ακόμη μου είπαν να πάω φαντάρος για να μάθω να πολεμώ μήπως έρθετε, όλοι εσείς, κάποια μέρα στην πατρίδα μου. Μου είπαν ότι δεν πρέπει να έρθετε γι’ αυτό έπρεπε να μάθω να πολεμώ, για να σας σκοτώσω.

Εσένα; Και εμένα, μου είπαν να πάω φαντάρος μήπως έρθετε εσείς ώστε να είμαι έτοιμος να σας σκοτώσω.

Εσένα; Και εμένα, μου είπαν ότι πρέπει να πάω φαντάρος μήπως έρθετε εσείς, να σας σκοτώσω, κ.λπ..

Όταν τέλειωσα από φαντάρος μου είπαν να πάω να βρω δουλειά για να παντρευτώ, να φτιάξω οικογένεια διότι αυτό έπρεπε να κάνω. Όμως, δεν είχα επίγνωση του τι σημαίνει οικογένεια, ποιες οι ευθύνες και το κράτος που φρόντισε από μικρός να το αγαπώ πάνω απ’ όλους και απ’ όλα και να δίνω και τη ζωή μου γι’ αυτό, διαπίστωσα καθώς παντρεύτηκα ότι δεν μπορεί να μου προσφέρει σχεδόν τίποτα, διαπίστωσα ότι όσοι διαχειρίζονταν τις πηγές ενέργειας φρόντισαν να τις έχουν δικές τους και εγώ που ήθελα απλώς να ζήσω μου είπαν ότι το κράτος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μπορώ να τα βγάλω πέρα. Δεν έφταναν τα χρήματα για μένα ώστε να έχω δωρεάν παιδεία, έπρεπε για να μάθω γράμματα να πάω και σε πολλά φροντιστήρια αλλά δεν είχα τόσα χρήματα. Είδα ακόμη ότι το κράτος δεν μου εξασφάλιζε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ακόμη αντιλήφθηκα ότι ούτε δουλειά μπορούσα να βρω, δεν ήταν εύκολο. Φυσικό ήταν να μην φτάνουν τα χρήματα, παρά μόνο για τα αναγκαία και ο λόγος διότι φρόντισαν μερικοί να τα πάρουν όλα. Έτσι έπρεπε να δουλεύω περισσότερο και πάλι να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα. Μου είπαν να πάω στην τράπεζα αν δεν φτάνουν τα χρήματα για να σπουδάσω τα παιδιά μου και για να επιβιώσω, για να ζήσω, να υποθηκεύσω το σπίτι του πατέρα μου αλλά και πάλι δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Όλη την ημέρα δουλεύω για να πληρώσω τους φόρους, το νερό, το ρεύμα, τα πάντα, συνέχεια φόροι, κ.λπ.. Φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρω και πάω και φυλακή!

Εσένα; Και εμένα έτσι μου είπαν, να ψάξω για δουλειά και να παντρευτώ, να φτιάξω οικογένεια διότι αυτό πρέπει να κάνω και έχω μπλέξει με χίλια δυο προβλήματα! Ούτε δουλειά δεν βρίσκω!

Εσένα; Και εμένα το ίδιο.

Εσένα; Και εμένα το ίδιο.

Έτσι, για να γελάσουμε, κάποιος ρώτησε έναν παντρεμένο, «πόσο στοιχίζει ο γάμος;» ήθελε να παντρευτεί. Ο παντρεμένος του απάντησε, «δεν ξέρω, ακόμα πληρώνω».

Όταν μεγάλωσα, αντιμετώπισα προβλήματα πνευματικά και κατόπιν απέκτησα και βιολογικά. Δεν ήξερα τι να κάνω, ρώτησα και μου είπαν να πάω στον παπά, να εξομολογηθώ, να μου δώσει την ευχή, μου είπαν να πηγαίνω στην εκκλησία γιατί υπάρχει περίπτωση ο Διάβολος να έχει μπει μέσα μου. Δεν μου είπαν, μου έκρυψαν, κάτι που μετά κατάλαβα, ότι την αρρώστια και τα προβλήματα τα απέκτησα από την πνευματική και υλική στέρηση ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτά τα προβλήματα προήλθαν από τα δικά τους ψέματα τα οποία υιοθέτησα. Μάλιστα, μου είπαν συνάμα να πάω και στον γιατρό —μάλλον δεν θα πίστευαν στον παπά εκατό τοις εκατό ενώ εγώ ό,τι μου έλεγαν το πίστευα— μου είπαν ότι ο Θεός τον έστειλε (τον γιατρό). Πήγα στον παπά για τις συμβουλές, για να δει μήπως έφταιγε ο Διάβολος. Καθώς μπήκα στην εκκλησία είδα ότι για να φιλήσω την εικόνα του Χριστού έπρεπε να ανάψω ένα κερί πρώτα. Ο δρόμος με οδηγούσε αρχικά σ’ ένα σημείο που έλεγε να αφήσω κάτι για τους φτωχούς, ήθελε λεφτά, άφησα ό,τι είχα. Μετά έμαθα πως για να βαπτιστώ δώσανε λεφτά, για να παντρευτώ έδωσα λεφτά, για να εκκλησιαστώ λεφτά, δίσκο για το ένα, δίσκο για το άλλο, για να πεθάνω λεφτά, όλοι θέλουν λεφτά! Έδωσα ό,τι είχα όμως δεν βοηθήθηκα ούτε πνευματικά ούτε βιολογικά, έτσι πήγα και στον γιατρό. Αυτός με δέχτηκε με χαρά, με εξέτασε και μετά είδα ότι και αυτός ήθελε λεφτά για να προχωρήσω στην θεραπεία που μου καθόρισε! Πού να τα βρω τόσα λεφτά; Το κράτος δεν είχε πολλά χρήματα να δώσει για μένα διότι είχε φροντίσει μόνο για μερικούς, σε αυτούς είχε με το τσουβάλι —απ’ ότι βλέπω σήμερα.

Εσένα, τι σου είπαν; Και εμένα τα ίδια μου είπαν, να πάω στον δικό μου ιερέα, να κάνω ό,τι θεωρεί σωστό, μήπως και έχει μπει ο Διάβολος μέσα μου. Και εγώ έδωσα λεφτά. Αν και δεν το καταλάβαινα αυτό που μου έλεγε, έπρεπε να το κάνω. Μετά μου είπαν να πάω και στον γιατρό και αυτός ήθελε χρήματα.

Εσένα; Και εμένα το ίδιο, να πάω στον δικό μου ιερέα, να κάνω ό,τι μου πει και να πάω και στον γιατρό. Και εγώ τα ίδια.

Όταν τα προβλήματά μου είδα ότι δεν με εγκατέλειψαν, ψυχικά και σωματικά, άρχισα να ψάχνω περισσότερο πώς μπορώ να γίνω καλά, εσύ; Και εγώ τα ίδια. Εσύ; Και εγώ τα ίδια.

Εγώ λοιπόν άρχισα να σπουδάζω από μόνος μου και να υιοθετώ ό,τι με έκανε χαρούμενο και ευτυχισμένο. Με την έρευνα παρατήρησα ότι όλα όσα με έκαναν ευτυχισμένο ήταν αγαθά, όσο και αν φαίνεται παράξενο ήταν τα σοφά λόγια πολλών ανθρώπων αλλά αυτό που με θεράπευσε απ’ όλα τα προβλήματα μου ήταν τα λόγια του Χριστού. Είδα πως όταν χτυπούν τα αφτιά σου και τα εφαρμόζεις στη ζωή σου έχουν μεγάλη επίδραση στο βιολογικό σώμα. Για πρώτη φορά αναγνώρισα κάτι αληθινό το οποίο εξαρτάται από το αν ζεις στην αλήθεια ή στο ψέμα. Το λέω, αληθινό, γιατί αυτό που διάβασα έκανε καλό στη ζωή μου, μου δημιουργούσε χαρά. Πίστεψα στον Χριστό, αγάπησα τον Χριστό γιατί πρώτη φορά συνάντησα, στα λόγια του, κάτι τόσο σημαντικό και αληθινό αφού το ζούσα μέσα μου κάθε στιγμή. Μάλιστα είδα ότι το ρήμα του Θεού, το πνεύμα του Θεού, έχει τόση ενέργεια αφού οι βιοχημικές διεργασίες στο σώμα αλλάζουν και από μόνο του το σώμα έχει την ιδιότητα να σε θεραπεύει όταν είσαι αληθινά ευτυχισμένος και υπηρετείς την δική σου αλήθεια διότι αυτό μου έμαθε ο Χριστός, την αλήθεια, η αλήθεια θεραπεύει. Αμέσως κατάλαβα ότι τα λόγια του Θεού έχουν μεγάλη αξία, είδα την αξία του πνεύματος το οποίο πνεύμα φανέρωσε ο Χριστός ότι ζωοποιεί. Έτσι έγινα καλά από την δική Του συμβουλή και σήμερα δεν χρειάζομαι τον παπά ούτε τον γιατρό αφού ο Χριστός με έκανε ευτυχισμένο. Εσύ; Και εγώ το ίδιο. Εσύ; Και εγώ το ίδιο.

Καθώς συνέχισα να ψάχνω τη ζωή ανακάλυψα μέσα στον Λόγο του Θεού, μέσα στο Ευαγγέλιο του Χριστού, την μεγάλη αξία της αγάπης και άρχισα να το διαβάζω πιο προσεκτικά και να βιώνω την αγάπη στη ζωή μου. Μέσα σε αυτόν τον Λόγο του Θεού ανακάλυψα ότι οι άνθρωποι μιλάνε για τον Θεό αλλά δεν έχουν σχέση με αυτόν. Είδα ότι και αυτοί που λένε ότι είναι του Θεού την αλήθεια που κηρύττουν δεν την εφαρμόζουν. Αν εφάρμοζαν την αγάπη του Χριστού οι ιθύνοντες των χριστιανικών δογμάτων ο κόσμος μας, το κράτος, το έθνος μου θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση και όλος ο κόσμος θα ήταν αγάπη. Γνωρίζω ότι το έθνος μου έχει δύο ωραία δώρα να δώσει στα υπόλοιπα έθνη, τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό των φιλοσόφων. Καθώς και τα άλλα έθνη έχουν να δώσουν και σε μας πολύ ωραία δώρα που τους τα έδωσε ο Θεός. Όλοι έχουμε να δώσουμε ο ένας στον άλλον πολλά, αρκεί να καταλάβουμε ότι όλα όσα έχουμε είναι δώρα του Θεού και εκείνο που χρειάζεται απ’ όλους μας είναι η σωστή διαχείριση των όσων έχουμε. Αν είχα μάθει την αγάπη και την αλήθεια από μικρός, αν είχατε μάθει την αγάπη και την αλήθεια από μικροί δεν θα ξέραμε το ψέμα που σήμερα έχει επικρατήσει σε όλους τους λαούς της Γης. Δυστυχώς, το ψέμα έχει ιδρύσει το κράτος του σε όλους τους λαούς της Γης.

Εσύ αδελφέ το βλέπεις αυτό; Ναι!

Εσύ αδελφέ το βλέπεις αυτό; Ναι, έχεις δίκιο και εγώ τα ίδια κατάλαβα.

Εσύ; Και εγώ, τα ίδια κατάλαβα.

Καθώς θέλησα να εντάξω τον εαυτό μου στις αρχές της αγάπης, θέλοντας να στεγάσω στη ζωή μου όλους εσάς που μέχρι χθες μου έλεγαν ότι είστε οι εχθροί μου ενώ ο Θεός μου με έμαθε να αγαπάω όλους εσάς, με είπαν αιρετικό.

Εσένα; Και εμένα το ίδιο. Διάβασα και έμαθα για την αγάπη και προσπάθησα να στεγάσω στη ζωή μου όλους εσάς και με είπαν αιρετικό.

Εσένα; Και εμένα το ίδιο.

Θα μπορούσα να κάνω μια πρόταση;

Ναι, κάνε την πρόταση, είπαν όλοι.

Αδέλφια μου, όλοι μας σήμερα με την συζήτηση αφού ο Θεός μας ένωσε εδώ σε αυτό το χώρο καταλαβαίνουμε ότι πέσαμε θύματα στα συμφέροντα μερικών οι οποίοι υπηρέτησαν την άγνοια ανά τους αιώνες με φανατισμό, μέσα από την ημιμάθειά τους οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο, η οποία ημιμάθεια-άγνοιά τους μάς έβγαλε τελείως έξω από την αγάπη μεταξύ μας. Ήταν φυσικό, πολύ φυσικό, να υπηρετήσουμε σ’ όλη μας τη ζωή μέσα από την άγνοιά μας το ψέμα και να φανατιστούμε με αυτό. Αδέλφια μου μήπως είναι καλύτερα, αφού αυτό το ψέμα διαχρονικά μας δημιούργησε πολλά κακά μεταξύ μας, μήπως ρωτώ είναι καλύτερα σήμερα που όλοι μας μάθαμε την αλήθεια η οποία συγκλίνει στην αγάπη μεταξύ μας, να γίνουμε όλοι φίλοι και να μοιράσουμε όλοι αγάπη ο ένας στον άλλον ώστε να πάψει το ψέμα να διαιωνίζεται σε σημείο που να αποδιοργανώνει τον καθένα μας ατομικά αλλά και τις κοινωνίες των ανθρώπων παγκόσμια, οδηγώντας μας σε πολυποίκιλες συγκρούσεις με οδυνηρά-ανελέητα αδιέξοδα για το ανθρώπινο γένος (πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και ουαί και αλίμονο αν γίνει ο τρίτος); Σίγουρα όλοι αυτοί που εν γνώση τους υπηρετούν το ψέμα δεν θα συμφωνήσουν διότι γι’ αυτούς όλοι εμείς είμαστε η αγελάδα τους την οποία αρμέγουν αλλά με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε, θα καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μια οικογένεια παγκόσμια!!!

Εσύ τι λες αδελφέ; Συμφωνώ!

Εσύ τι λες αδελφέ; Συμφωνώ!

Εσύ, αδελφέ, που το διάβασες τώρα τι λες, συμφωνείς;

Μιας και συμφωνήσαμε θέλω να σας πω ένα νέο που συνέλαβα και το φανέρωσε ο Χριστός το οποίο μπορούμε να το επιδιώξουμε σπουδάζοντας τον αγιασμό και αυξάνοντας την πίστη μας στις αρχές της αγάπης αφού με τον καθαρισμό και την πίστη μάθαμε ότι οι βιοχημικές διεργασίες του κυττάρου αλλάζουν και μπορούν να προκαλέσουν μεταστοιχείωση στο σώμα. Το νέο είναι ότι ο Χριστός φανέρωσε, ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνη ζήσεται· και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ δεν θα πεθάνει ποτέ! Μάλιστα μας ρωτά αν αυτό το πιστεύουμε. Εγώ το πιστεύω, εσύ το πιστεύεις; Ναι, το πιστεύω!

Εσύ, αδελφέ, το πιστεύεις; Ναι, το πιστεύω!

Εσύ, το πιστεύεις;;;

Ευχαριστώ τον Κύριό μου για την αγάπη του, για το μέγα έλεος, για την σταυρική του θυσία, για την δική του αλήθεια της άφθαρτης ζωής που θέλει να μας δώσει η οποία αλήθεια, η δική του αλήθεια, έγινε και δική μου αλήθεια αλλά και δική σας αλήθεια. Από εδώ και πέρα αδέλφια μου, με την λογική του Χριστού, είμαι ελεύθερος, είστε ελεύθεροι! Αμήν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου